lördag 6 november 2010

Postcards from far away Pt. 1

Så var det dags att börja. Men var börjar man?

Efter närmare 30 timmar på bussar, flygplan och i terminaler är vi framme. Kathmandu är allt det man väntade sig, men samtidigt absolut fullständigt osannolikt. Vi anlände till en liten halvförfallen tegelflygplats och blev genast inkastade i en "taxi". Suzuki modell liten, från tidigare hälften av våra egna liv. Bilbälten eller vägregler var det inte tal om. Här verkar störst gå först-regeln efterföljas kraftigt, vilket kanske oroar i en liten riskokare med fler bucklor än Björn Borg. Efter en galen resa genom en stad helt proppfull med människor (det är någon slags festival här) kom vi fram till stadsdelen Thamel, den beryktade smältdegeln av allt mellan himmel och jord.

Thamel är hysteriskt, roligt, galet och skrämmande. Västerländskt på ett nepalesiskt vis. Det är Chinatown i kvadrat och sen upphöjt i ett par potenser till. Vi hittade ett litet hotell till slut efter att ha nekat ett par personer som försökte boka in oss på sina egna halvskumma hotell. Man ska väl inte uttala sig innan vi sovit en natt, men det verkar kunna tillfredsställa våra behov för tillfället iallafall. Vi är mest sugna på sömn just nu för att vara helt ärliga.

Imorrn blir det till att styra upp lite saker bl.a. har mitt (Davids) bagage lyckats komma på villovägar någonstans på de brittiska öarna. Man hade väl kanske inte tippat att det moment som skulle gå åt skogen med den här resan skulle vara det som British Airways arrangerade... Annars blir det till att fylla på sitt förråd med North Face-kläder. De säljs i varenda gathörn, 100% äkta känns som något att ta med en hel näve salt.

Kanske kommer upp lite bilder om ett tag. Nu ska vi kolla in Sam's Bar, de ska tydligen ha reggaekväll på lördagar, kan det bli mer nepalesiskt?

2 kommentarer:

  1. Kul att höra hur det gått för er!Hoppas det snart löser sig med bagaget.Ser fram emot att följa er resa här på bloggen.Mormor tackar för sms, hon var så glad att höra att du hade landat och att allt var bra så långt! Love mum

    SvaraRadera
  2. Skönt att höra. Undrade lite om vart ni var.
    Tänkt att ni endast är ca. 100 mil från oss nu!

    De små Suzuki bilarna kommer ni se mycket mer av. Visst är de sjukt små?

    Prova gärna det nepalesiska köket om ni inte redan gjort det, det smakar väldigt likt indiskt och är tokgott!

    Hör gärna av er om hur ni tänker med resten av resan och när ni kommer in i Indien osv. Då kan vi förbereda er ankomst så mycket som möjligt. Vi vet inte om ni har tänkt sova hos oss eller hur ni tänker osv...

    Vi hörs!

    SvaraRadera