fredag 25 mars 2011

Vision of Division

Vill länka till ett intressant inlägg i "Rob Bell"-debatten. Rachel Held Evans talar om riskerna för sprickor inom den evangelikala sfären. Jag tycker mig kunna se liknande tendenser i Sverige inom EFK och Pingst. Håller ni med?


4 kommentarer:

  1. Jag tror inte vi ska dra för stora växlar på Bells bok i nuläget. Sådana saker visar sig (om de är sanna) i ett senare läge.

    SvaraRadera
  2. Absolut, det är en överdrift. Men för mig som inte riktigt "hänger" i de här kretsarna tycker jag debatten verkar väldigt hård. Har du någon uppfattning om hur det brukar gå till i sådana här åsiktsutbyten? Du som ändå är inne i teologsvängen ;)

    SvaraRadera
  3. Jag vill rekommendera en teolog jag läser en del av och hans blogg i ämnet:

    http://blog.tonyj.net/2011/02/whats-up-with-rob-bell/

    Fantastiskt underhållande sätt att skriva om Rob, och jag är självklart inne på Tont´s linje.

    SvaraRadera
  4. Mycket intressant. Det stämmer ju absolut det där om att han är mycket poetisk i både sitt skrivande och sitt predikande. Boken (som jag för övrigt läst nu) är skriven väldigt poetiskt, än mer så än hans tidigare böcker.

    Han betonar ju själv i alla intervjuer att han inte är ute efter en teologisk debatt, han är ute efter att dela med sig av sin tolkning kring himmel och helvete. Det känns lite som om han är den postmoderna kyrkans svar på en evangelist. Det är väl inte för inte som folk jämför honom med Billy Graham.

    Det är väl just det att han trots allt ligger så nära (men ändå långt borta, i deras mening) John Piper & Co som gör att de reagerar så kraftigt. Det intressanta med kritikstormen som dök upp är ju att mer än hälften av de som gormade och röt inte hade läst boken. Det bekräftar väl tony's tes om att det hade "längtat" efter detta tillfälle.

    SvaraRadera