lördag 20 februari 2010

Det skall börjas i tid

Lördagen bjuder på mycket spännande upplevelser. Bland annat skall bloggens författare göra sitt första framträdande (måhända bara på ett rep) i den eminenta Pedros Balkanorkester. Jag ser fram emot detta med tillförsikt, har alltid undrat hur det går till när de repar... Anledningen till repet är en spelning på Hönö/Öckerö någon gång i mars. Återkommer med fler detaljer.

Den andra mycket intressanta händelsen är givetvis den inplanerade bridgekvällen hemma hos Leif. Jag känner att i och med att jag snart bara har 40 år kvar till pensionsåldern så är det väl dags att börja öva på karakteristiska pensionärssysselsättningar. Vi tänkte därmed försöka oss på att hänge oss i det ädla spelet bridge. Givetvis ingår inmundigande av bridgeblandning och diverse småkakor.

I övrigt var det intressant att åka in till Smyrna igår vid sex-tiden. Normalt sett knökade 16-bussen var i stort sett helt folktom ända fram till Vasaplatsen. Sportlov, snöstorm och hockeylandskamp bidrar väl kanske inte direkt till Västtrafiks månadskassa, men nog kändes det lite märkligt att behöva trycka på stopknappen för att överhuvudtaget säkerställa sig om att bussen stannar.

På tal om hockeylandskamp, dygnsrytmen blir bara värre och värre desto längre OS lider. Intressant i sammanhanget är att det så hägrande slutspelet spelas en vecka innan tentaperioden på Chalmers. Blir en intressant balansgång där målet självfallet är att se varenda intressant match och samtidigt spika tentorna, känns som en fin målsättning. Man får väl ändå anse att OS har börjat rätt hyggligt för Sverige, trots uteblivna framgångar i sprint. Guldintervjuerna med Björn Ferry tål att höras flera gånger om, en i sanning värdig guldmedaljör.

Annars bjöd torsdagen på en intressant företeelse. Kursfest med Protein Engineering I. Detta är en masterkurs, vilket innebär att cirka hälften av alla kursare kommer från alla världens hörn. Låt säga såhär, mexikansk fest med svenskar, islänningar, kineser, indier, iranier och litauer leder till en allsköns blanding av människor och kulturer. Mest imponerande? Povilas från Litauen kunde texten till Boten Anna utantill...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar