lördag 4 juli 2009

de syndiga danskarna


min vän joel pratade igår om hur han möttes av reklamskyltar på kastrup, flygplatsen i köpenhamn, på väg hem från barcelona. någonting i stil med; "welcome to denmark, the land of sin and desire!". nu verkar danskarna ta fasta på sin nya syndiga livsstil. enligt en ny undersökning av danska TV2 och tidningen Politiken är 48% av det danska folket emot att illegalisera sexköp. omröstningen är utförd p.g.a. att danska politiker i dagarna beslutar om en lag som skall kriminalisera köpandet av sexuella tjänster. enligt undersökningen svarar 60% av de tillfrågade männen att de inte vill ha ett förbud, medans 50% av kvinnorna är positiva till ett förbud.

detta fascinerar mig något helt otroligt. hur är det möjligt att 48% av ett välutvecklat upplyst land som danmark kan vara emot ett sådant förbud? det kämpas mot objektifieringen av kvinnan från så många olika håll och så är en så stor del av befolkningen för att låta kvinnan fortsätta vara just en vara? horribelt.

detta innebär väl att köpenhamn snart lanserar en satsning på att ta över amsterdams gamla plats som 'sin city' nu när red light district skall avvecklas.

å andra sidan anses danskarna vara europas lyckligaste folk. är detta hemligheten? nej det hoppas jag inte, är det i sådana saker som sex för pengar vår lycka finns så är vi än mer illa ute än jag trodde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar