onsdag 29 juli 2009

you say you want a revolution

Såg film igår i angered med ett gäng vänner. Revolutionary Road, Kate Winslet vs Leonardo DiCaprio all over again (ni minns väl Titanic). Jag tyckte om filmen. Den handlar om ett par som tröttnar på sitt liv i den amerikanska 50-talsförorten, the american dream är inte deras dream helt enkelt. Hon drömmer om att bli skådespelerska och han hatar sitt jobb på ett stort datorföretag inne i stan. De kämpar tillsammans för att ta sig ur det vardagliga livet, något som visar sig svårare än tänkt. Ett gripande drama med två lysande huvudrollsinnehavare och en briljant Michael Shannon som den lätt märklige matematikern John. Shannons karaktär framstår ironiskt nog som en av de mer förståndiga i den lilla villaförorten. Väldigt intressant i sammanhanget var hur annorlunda de olika karaktärerna uppfattades av de som såg filmen beroende på kön. Kvinnorna sympatiserade mycket med Kate Winslets rollfigur medan männen var mer eller mindre neutrala. På det hela taget en absolut sevärd film, uppe och nosar på högre betyg. 7/10



I övrigt är det intressant att se Leonardo DiCaprios utveckling. Han har i mina ögon gått från tramsig flickidol till en av mina absoluta favoritskådespelare med filmer som The Aviator, The Departed, Body of Lies, Blood Diamond och nu senast alltså Revolutionary Road. Väldigt kul att se en sådan utveckling, DiCaprio i huvudrollen är numera en garanti för en sevärd film.



En annan lustig notis är väl även att Kate Winslet återigen är inblandad i en sexscen där en hand sakta dras ner för ett fönster inuti en veteranbil, likt den klassiska scenen i Titanic.

2 kommentarer:

  1. tack för tipset...
    då blir det väl att ta o titta på den!

    /daniel

    SvaraRadera
  2. Instämmer med Daniel, bra med filmtips =), ser för många dåliga filmer... 6 dagar tills man flyttar till härliga GÖTEBORG =). När får du semester?

    SvaraRadera