måndag 13 juli 2009

kris på studentbostadsmarknaden

GP skriver idag att köerna till studentbostäderna är längre än på flera år. jag kan inte annat än förundras över hur detta kunde ske. 1 års väntetid för att få ett korridorsrum i Olofshöjd är helt befängt. men så går det när man knappt bygger studentlägenheter överhuvudtaget. när de väl byggs är det dessutom 6000kr-lyor i vattentorn. vansinne.

på norra älvstranden däremot står ett helt gäng flashiga bostadsrätter tomma p.g.a. att ingen har råd att bo där. briljant. det finns massvis med billiga lägenheter i majorna, dess har dock så högt söktryck att de är snudd på omöjliga att få tag i. jag kan inte annat än undra varför det ska vara så försbaskat svårt att bygga billiga lägenheter i anslutning till stan? är det så olönsamt?

bor ju själv i högsbohöjd i en lägenhet från SGS Studentbostäder. den är lite i dyraste laget, men det är precis sådana lägenheter det behövs fler av. små, relativt billiga, oflashiga lägenheter hyggligt nära stan kommer aldrig stå tomma. vi som inte har någon inkomst att skryta med skiter fullständigt i hur huset ser ut, bara det fungerar som det skall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar